Skip to main content

Aurinkopaneelien asennus

Meillä on aurinkopaneelien asennukseen vaadittavat sähköluvat (S2) ja ammattitaitoiset asentajat. Hinnoissa olemme huomioineet perusasennuksen. Muut työt hinnoitellaan erikseen ja sopimuksen mukaan. Aurinkopaneelien asennus on aina ammattimiesten hommaa. Saat meiltä siihen lakisääteisen takuun.

Tuotetakuu

Aurinkopaneeleilla on 25 vuoden tuotetakuu, inverttereillä 10 vuoden takuu ja kattokiinnitystarvikkeilla 30 vuoden takuu.

Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelijärjestelmään kuuluvat

  • aurinkopaneelit ja niiden kiinnitystelineet,
  • sähkökaapelit,
  • turvakytkin sekä
  • invertterit.

Aurinkopaneelit sulautuvat katolle niin hyvin, että ne ovat lähes huomaamattomia. Niistä ei myöskään aiheudu ääni- tai hajuhaittoja.

Aurinkopaneelijärjestelmä ei vaadi juuri lainkaan huoltoa, koska se ei sisällä liikkuvia osia. Riittää, että tarkistaa aika ajoin, että kaikki on kunnossa. Voit seurata järjestelmän toimintaa helposti invertterin näytöltä tai verkon kautta.

Suomen ilmasto sopii hyvin aurinkosähkön tuotantoon. Aurinko paistaa kokonaisuudessaan yhtä paljon kuin Pohjois-Saksassa. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä sitä paremmin, mitä viileämpi ilma on.

Myöskään kattoa ympäröivät puut eivät yleensä ole este aurinkopaneelien käytölle. Noin puolet aurinkopaneelien tuotannosta syntyy epäsuorasta valosta.

Paneelit voi pestä vedellä ja puhdistaa lehdistä ja risuista kevyesti itse, mutta on varottava vaurioittamasta niiden lasipintaa. Useimmiten pelkkä sade riittää aurinkopaneelien puhdistamiseen ja aurinko sulattaa lumet.

Invertterit

Paneelien tuottama sähkö on tasasähköä, eikä sitä voi suoraan käyttää verkkovirrassa. Invertteri muuntaa tasasähkön vaihtovirraksi ja sähkö siirtyy verkkovirtaan ja kiinteistön sähkölaitteille.